Как да изтриете изпратените от вас WhatsApp съобщения

WhatsApp добави нова функция към своите приложения за съобщения, които можете да използвате за изтриване на съобщения, които сте изпратили вече с помощта на клиента.

Съобщенията, които изпращате досега, не могат да бъдат изтрити от вас след факта. Нямаше гратисен период за отмяна на изпращането и изглежда, че потребителите поискаха такава функция, която работи подобно на как доставчици на имейл като Gmail предоставят опции за отмяна за кратък период от време след изпращане на съобщения.

Това се променя с новите изтриващи съобщения за всички функционалности, които са внедрени в най-новите версии на клиента WhatsApp за Android, iOS и Windows Phone.

Изтриване на WhatsApp съобщения

whatsapp delete messages

Новата функция има изисквания, които трябва да бъдат спазени.

  1. Съобщенията могат да бъдат изтривани само дистанционно (четете: за всички), ако не са минали седем минути, откакто са изпратени.
  2. Подателят и получателите трябва да използват най-новата версия на клиента WhatsApp.

WhatsApp няма да ви уведоми, ако изтриването на съобщението не е успешно. Той все още може да бъде изтрит на устройството, което използвате, но може да не е изтрит на устройството получатели. Също така получателите все още могат да виждат съобщението, преди то да бъде изтрито.

И така, как да изтриете съобщения, които сте изпратили с помощта на WhatsApp?

Процесът е прост:

  1. Отворете чата и превъртете до съобщението, което искате да бъде изтрито.
  2. Докоснете дълго съобщението, което искате да изтриете.
  3. Незадължително: можете да докоснете допълнителни съобщения, за да ги маркирате, и да ги изтриете с едно движение.
  4. Докоснете иконата на кошчето в интерфейса.
  5. Изберете опцията „изтриване за всички“, за да има WhatsApp да изтрие избраното съобщение локално и дистанционно.

Изтритите съобщения се маркират като такива в историята на разговорите заедно с времето, когато са били изтрити. Няма възможност за възстановяване на изтритите съобщения обаче.

WhatsApp отбелязва, че функцията се внедрява в момента. Може да отнеме известно време, преди да е достъпна за всички потребители на услугата за съобщения.

Заключителни думи

Опцията за изтриване на съобщения е удобна; можете да изтриете съобщения, изпратени по погрешка, например до грешен контакт, или съобщения, които сте изпратили, но искате да бъдат премахнати по други причини.

Недостатъкът е, че никога няма да разберете дали съобщението е било изтрито успешно дистанционно и дали получателят на съобщението го е прочел или не.

Сега ти: