Как да затворите няколко прозорци в лентата на задачите наведнъж

Новите папки на Explorer винаги се отварят в нов прозорец на системата ми, защото смятам, че това е удобен начин за работа с папки и прозорци. Никога не съм харесвал начина на отваряне на нова папка в същия прозорец в Windows Explorer, тъй като трябваше да стартирам нов прозорец на Explorer по всяко време, когато исках да имам директен достъп до няколко прозорци на Explorer едновременно.

Проблемът с отварянето на всяка папка в нов прозорец обаче е, че тя може да породи много прозорци на вашата система. Кажете, че искам да отида в папката на профила на Firefox, която е дълбоко вложена в системата. Когато го направя, отварям пет или повече папки по пътя, който всъщност вече не ми трябва.



За да се справя с това, използвам опция, за която не всички потребители на Windows знаят. Позволява ми да затворя няколко прозореца наведнъж от лентата на задачите на системата.

Още по-добре, за да го направите не е необходим софтуер на трети страни, добавки или друг хак или ощипвам и трябва да призная, че ми спести доста време през годините. За да затворите няколко папки наведнъж, просто задръжте клавиша CTRL, за да изберете няколко папки, които искате да затворите, като щракнете върху тях.

След като сте избрали всички папки, които искате да затворите, щракнете с десния бутон на мишката върху избора и изберете елемента затваряне от контекстното меню.

Това затваря всички избрани папки наведнъж. Методът работи наистина добре и може да се използва не само за затваряне на няколко папки на Windows Explorer наведнъж, но и за други програми, които може да имате отворени на компютъра. Можете дори да изберете папки и програми едновременно, за да ги затворите.

Актуализация: Моля, обърнете внимание, че методът не работи при по-нови версии на Windows. Това, което можете обаче да направите, е да щракнете с десния бутон на мишката върху купчина папки или програми в лентата на задачите, за да ги затворите всички наведнъж.

close all windows

Обърнете внимание, че можете да затворите всички или избрания прозорец само в по-нови версии на Windows и да не персонализирате този избор, освен ако не изберете опцията „никога не се комбинира“ в свойствата на лентата на задачите.