Google улеснява изтриването на историята на търсенето ви

Google стартира актуализация днес, която улеснява седенето на потребителите на Google за изтриване на историята на търсенията. Фирмата записва активност за търсене на влезли потребители и я свързва с акаунта на потребителя.

Докато преди това беше възможно да се изтрие определена дейност, това как беше направено не беше много просто или удобно.

Потребителите трябваше да отворят Моята страница за активност след като влезете в акаунта си в Google, за да изтриете някои или дори всички записи. Страницата обаче нямаше бутон „изтриване на всички“, което намали използваемостта доста.

google delete search activity

Днешната промяна прави нещата много по-лесни, тъй като изисква само щракване върху страницата „Вашите данни при търсене“, за да изчистите цялата история на търсенията, която Google свързва с профила.

control your data in google search

Google добави връзка към опциите за управление на данни на основната си страница в Google Търсене, но клиентите на Google могат да отворят връзката директно също, ако предпочитат да отидат директно там.

  1. Заредете https://myactivity.google.com/privacyadvisor/search във вашия браузър по избор, за да започнете; това отваря страницата за управление „Вашите данни при търсене“ на уебсайта на Google My Activity.
  2. Превъртете надолу до „Изтриване на вашата активност в търсенето“ на страницата.
  3. Изберете „Изтриване на цялата активност при търсене“, за да изтриете цялата история или „Изтриване на последния час“, за да изтриете само търсения, извършени през последните 60 минути.
  4. Потвърдете, че искате записите да бъдат изтрити, като изберете „изтриване“, когато се отвори изскачащото меню.

Google разкрива под опцията, че избирането на изтриване ще изтрие данните за активността, включително думите за търсене и връзките, които потребителите активират на страниците с резултати от търсенето.

delete search activity

Изскачащото меню подчертава, че Google може да запазва някои данни от телеметрията, напр. броят на търсенията на потребител, след като търсената активност, която е записана, се изтрива.

Потребителите могат да деактивират активността в Уеб и приложения на същата страница, за да деактивират запазването на активността в търсенето. Това се отразява на „цялата услуга на Google, която разчита на Web & App Activity“ за персонализирани услуги.

Google публикува видео в YouTube, което рекламира предимствата на записването на търсенето на потребител.

Промените са налични за предложения за търсене на настолни и мобилни устройства в мрежата от днес. Google планира да въведе актуализации за своите приложения за Android и iOS, за да интегрира и функционалността. Те ще се представят през следващите седмици на потребителите на Google по целия свят.

Заключителни думи

Подобрената опция за изтриване на активността за търсене, особено директната връзка от основната начална страница на Google Търсене, ще улесни нещата за потребителите на Google и може да въведе тази опция за потребители, които не са знаели за нея преди.

Сега ти : Какво мислите за промяната?