Firefox 62 с ясна локална подкана за синхронизиране на данните при прекъсване

Mozilla планира да внесе подобрение на Функцията за синхронизиране на браузъра Firefox ; Потребителите на Firefox ще получат подкана, когато изключат профила на браузъра от Firefox Sync, който им предоставя опции за изтриване на локални данни за синхронизиране.

Firefox Sync е вградената функция за синхронизация на данни на уеб браузъра Firefox. Потребителите на Firefox могат да го използват за синхронизиране на някои данни от сърфиране, като пароли, отметки или историята на сърфиране, за да получат достъп до данните във всички случаи на Firefox, свързани към един и същ акаунт за синхронизиране.

Когато изключите Firefox Sync на устройство, нищо не се случва дистанционно или локално веднага. Firefox няма да изтрие локални данни, които може да са били синхронизирани с устройството и отдалечените данни също не са докоснати.

Докато можете да изтривате локални данни ръчно и отдалечени данни на Firefox също така, от вас зависи да го направите.

Процесът се променя с пускането на Firefox 62, който Mozilla планира да пусне на 5 септември , 2018 до канала 'Стабилен'.

disconnect firefox sync

Започвайки с Firefox 62, Firefox ще покаже подкана на потребителите, когато съществуваща връзка Firefox Sync е деактивирана на устройството.

Firefox показва подкана на потребителя, предлагащ да премахне данни, свързани със Sync.

Искате ли също да премахнете данни от браузъра на този компютър? Данните ви от Firefox Sync ще останат във вашия акаунт, независимо.

Диалоговият прозорец показва две опции:

  • Премахване на данни за синхронизиране на Firefox - това премахва отметките, паролите, историята на сърфиране и други данни, които се поддържат от Firefox Sync.
  • Премахване на други частни данни - това премахва данни като бисквитки, уеб кеш или офлайн данни на уебсайта.

Можете да проверите една, и двете, или нито една от опциите. Ако не искате никакви данни да бъдат премахнати, натиснете бутона „просто прекъснете връзката“, без да проверявате някое от показаните ви кутийки.

Имайте предвид, че новата функция не се докосва до отдалечени данни. Ако искате да премахнете отдалечени данни, трябва да го направите на вашия Страница за акаунт в Firefox ,

Защо Mozilla прави промяната?

Mozilla разкри в официалния списък с грешки на Bugzilla @ Mozilla че „много потребители вярват, че техните данни ще се изтрият от браузъра“, когато прекъснат Firefox Sync.

Новата подкана дава на потребителите възможност да премахват данните, ако искат. Потребителите на Firefox, които искат да изтрият само отдалечени данни, обаче не могат да направят това лесно. Вероятно най-лесният вариант за премахване на синхронизирани данни на Mozilla сървъри е да изтриете целия акаунт на Firefox.

Можеш деактивирайте и Sync изцяло във Firefox , или конфигурирайте двуфакторна автентификация за този допълнителен бит за сигурност , (чрез Сьорен )

Сега ти : Използвате ли функция за синхронизиране, която браузърите поддържат?