Не ви харесва новото изживяване за влизане в Chrome? Направите това!

Google направи фундаментална промяна в опита за влизане в уеб браузъра Google Chrome с пускането на Chrome 69 до стабилния канал.

По принцип това, което Google направи, беше да свърже Google акаунти в Интернет с акаунта в Google в Chrome, което по същество означава, че ако излезете от своя акаунт в Google в мрежата, да речем в Gmail или Google Plus, вие също излезете от Google Профил в Chrome. Влизането също се влияе от промяната; ако влезете в профила си в Google в Chrome, автоматично се влизате във всички услуги на Google в мрежата, дори ако нямате намерение да ги използвате.

Актуализация : Google Chrome 70 ще има нова опция за да изрежете вратовръзката между влизанията в профила в Google в Chrome и в мрежата.

Говорихме за промяната в голяма дължина тук в Ghacks Technology News и че можете да включите превключвателя на хром: // флагове в момента премахнете връзката между Google акаунти в мрежата и Chrome , Експерименталните флагове могат да бъдат премахнати по всяко време, но Google не е известна като компания, която отменя решенията, които е взела освен ако той получава много отрицателна преса от основната преса за него.

Някои потребители на Chrome може да харесат новата функционалност, тъй като им улеснява влизането или излизането от Chrome и Google в мрежата. Други може да не го харесват поради причини за поверителност и избор на потребител. Помислете за това, ако влезете в Chrome, автоматично се разпознавате от всяка собственост на Google в мрежата като този потребител на Google.

Потребителите на Chrome, които никога не са влизали в браузъра, влизат автоматично, ако са влезли в някоя собственост на Google в мрежата. Някои потребители предпочитат да не влизат в браузър, тъй като предоставя малка стойност, освен ако не се използва Sync.

Следното ръководство разглежда опциите, които трябва да извлечете най-доброто от ситуацията, особено ако флагът е премахнат от Chrome.

Какво можеш да правиш

Има три основни опции, поради които потребителите на Chrome трябва да избягват да влизат в Chrome, когато влизат в акаунти на Google в мрежата и да влизат в акаунти на Google в мрежата, когато влизат в Chrome.

  1. Използвайте режим на частно сърфиране.
  2. Използвайте отделно преносимо копие на Chrome за някаква дейност (или различен канал за освобождаване)
  3. Използвайте различни профили.

Няма да говоря за очевидната опция за използване на различни браузъри за определена дейност.

Вариант 1: Частно сърфиране

chrome incognito mode

Частното сърфиране или режим „инкогнито“, както го нарича Chrome, ограничава данните, които се съхраняват локално, когато сте в този режим.

Chrome обработва прозорците в режим „инкогнито“ като отделни единици, което означава, че не сте влезли в акаунт в Google в Chrome или сте влезли в която и да е собственост в интернет, когато го стартирате.

И така, това, което можете да направите, е да получите достъп до собствености на Google в режим „инкогнито“, за да избегнете връзката между акаунти в мрежата и в Chrome.

Все още можете да влезете в акаунти, но когато излезете от режим „инкогнито“, сесиите се унищожават. Означава: трябва да влизате всеки път, когато стартирате режим „инкогнито“.

Какво трябва да направите:

  1. Или изберете Menu> New Incognito Window
  2. Или използвайте Ctrl-Shift-N

И двамата стартират нов прозорец „инкогнито“, който действа като отделно цяло.

Вариант 2: Използвайте преносимо копие на Chrome (или друг канал)

Можете да изтеглите преносимо копие на Chrome (за Windows) от PortableApps. Можете също така да инсталирате различна версия на канал за освобождаване на Chrome, напр. Chrome Dev, тъй като те се обработват отделно един от друг.

Инсталирайте различната версия и я използвайте за определена дейност. Предлагам ви да преименувате преките пътища, които стартират Chrome, за да разграничите по-добре различните версии и задачи, за които ги използвате.

Какво трябва да направите:

  1. Ако искате да използвате Chrome Portable, изтеглете преносимата версия от PortableApps и да го използвате за определена дейност.
  2. Ако искате да използвате различна версия на канала до основната версия на Chrome, изтеглете друга версия на Chrome, напр. Chrome Dev , и го използвайте до оригиналния. Бакшиш: Можете да изтеглите офлайн инсталатори за Chrome за да ускорите процеса.

Вариант 3: Използвайте различни профили

different person

Chrome поддържа потребителски профили, между които можете да превключвате. Те работят подобно на профилите, които Firefox използва, но с разликата, че можете да преминете към друг профил направо от Chrome.

Потребителските профили използват отделни данни в по-голямата си част.

Какво трябва да направите:

  1. Кликнете върху иконата на профила в интерфейса на Chrome, за да започнете.
  2. Или използвайте опцията 'прозорец на гостите', за да отворите прозорец за гости, който запазва данни само за сесията на сърфиране (подобно на режим инкогнито).
  3. Или изберете Управление на хора и на екрана, който се отваря „добавяне на човек“. По този начин добавя втори профил в Chrome, който след това можете да изберете, когато щракнете върху иконата на профила.

Недостатъци на методите

И трите метода имат недостатъци. Първите две, използването на режим „инкогнито“ и различна версия на Chrome, изискват да обработвате множество прозорци на браузъра и да поддържате преглед на това, което е какво.

Третата опция, използването на различни профили, изисква редовно да превключвате между профили и да използвате и различни прозорци за сърфиране.

Сега ти : Какво мислите за промяната?